7+1 λόγοι να μην έχεις ανασφάλιστο το όχημα σου

Η ασφάλεια ή όχι ενός αυτοκινήτου, δεν είναι απλά οικονομικό θέμα. Είναι θέμα υπεύθυνης στάσης του οδηγού τόσο προς τον ίδιο του τον εαυτό, όσο και απέναντι στον οδηγό που κινείται στο ίδιο οδικό δίκτυο με εκείνον, απέναντι στον πεζό που διασχίζει τον ίδιο δρόμο. Ο οδηγός που έχει αποφασίσει την μη ασφάλιση του οχήματος του θέτει τον εαυτό του αλλά και τον συνάνθρωπό του με αυτή την έκνομη πράξη σε κινδύνους και συνέπειες ανυπολόγιστης αξίας για να αποφύγει ένα μικρό κόστος.

7+1 λόγοι να μην έχεις ανασφάλιστο το όχημα σου

1. «Δεν ασφαλίζω το αυτοκίνητό μου για να γλιτώσω λίγα ευρώ», μπορεί να αποδειχθεί οικονομικά ασύμφορη, καθώς μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

2. Εκτός από την ασφάλεια που θα αναγκαστείς να κάνεις, μόλις λάβεις το ειδοποιητήριο από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πρέπει να καταβάλεις παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Αν αποφασίσεις να μην ακολουθήσεις την διαδικασία, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στέλνει τα στοιχεία σου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του για την επιβολή των κυρώσεων. Ποιες είναι αυτές;

3. Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

4 Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.

5. Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

6. Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

7. Καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης του άλλου αυτοκινήτου σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα. Φαντάζεσαι να προκαλέσεις άθελά σου και σωματική βλάβη στον άλλο οδηγό;;

8. Αξίζει όλο αυτό για να γλυτώσεις ένα μικρό ποσό τον μήνα; Και μην λες ότι δεν θα συμβεί σε μένα..

Υπάρχει όμως λύση, καθώς η Anytime είναι εδώ για κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη! Η Anytime της Interamerican, εγγυάται μεταξύ άλλων ευκολία και αμεσότητα, αναλυτική και πλήρης πληροφόρηση στο site της υπηρεσίας, κορυφαία ποιότητα σε προσιτή τιμή, δυνατότητα ασφάλισης αυτοκινήτου από 11 ευρώ το μήνα, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, καθώς και ιδιόκτητες υποδομές οδικής βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Anytime